Гелзенкирхен е смятан за най-бедния град в Германия - поне що

...
Гелзенкирхен е смятан за най-бедния град в Германия - поне що
Коментари Харесай

От най-бедния град в Германия: Живеем оскъдно заради българите

 Гелзенкирхен е смятан за най-бедния град в Германия - най-малко що се отнася до междинния приход на глава от популацията. Жителите на този 260-хиляден град в Рурската област получават приблизително 16 274 евро годишно след отчисление на налози, здравни, пенсионни и обществени осигуровки. Средният чист приход в Германия възлиза на 21 600 евро годишно, заяви " Дойче веле ".

" В случая става дума за средностатистическа стойност, пресмятана въз основа на приходите на всеки един гражданин на града - като стартираме от бебетата и стигнем до старците. Освен това в нашия град живеят към 13 000 души, които заради персоналната си обстановка нямат никакви приходи - бежанци, само че и доста българи и румънци ", изяснява пред електронното издание Мартин Шулман, представител на община Гелзенкирхен.

Шулман бърза да добави, че поради свободата на напредване в границите на Европейски Съюз българите и румънците естествено имат цялостното право да се заселят в Гелзенкирхен. Но това сваляло средностатистическия приход в града: " Ако извадим горепосочената група от статистиката, нещата биха изглеждали по напълно друг метод ", показва Шулман.

От всичко това обаче не следва, че жителите на Гелзенкирхен едвам свързват двата края, споделя още представителят и прецизира, че наемите и разноските за живот в града са изгодни. " В нашия град човек може да живее добре с малко пари. Затова и мигрантите идват при нас ", споделя Шулман и цитира една друга статистика, съгласно която Гелзенкирхен е измежду градовете с максимален брой на младежите, които прибързано прекъсват учебно заведение.

" Тук става дума за мигранти, които не приказват немски език. Гелзенкирхен не може да направи нищо ", казва Шулман.

По-нататък представителят изяснява, че и други градове в Рурската област имат сходни проблеми.

" В град Есен да вземем за пример обстановката е сходна. Само че там статистиките са по-добри с помощта на богатите южни квартали, където децата в никакъв случай не са виждали хора с черна коса ", твърди Шулман.

През тази година медии от Рурската област неведнъж писаха за българите и румънците в Гелзенкирхен. От няколко изявления излиза наяве, че през пролетта общият им брой е възлизал на към 6 400 души. Според " Вестфелише Нахрихтен ", това не е изключително доста на фона на 260-хилядното население на града.

Въпреки това обаче " тази група мигранти изправя общината пред големи провокации ", твърди изданието и изяснява, че множеството български и румънски жители в Гелзенкирхен са небогати, не приказват немски и нямат специалност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР